Nejsme stejní!

03.05.2014 18:25

Na první pohled se zdá, že jsou naši papoušci stejní, ale není to tak. Samec je robustnější, výrazněji zbarvený. Samička je menší a je více žlutější. Ale hlavně jsou rozdílní povahově! 

S příchodem Fióny se změnilo mnohem víc, než pouze to, že místo jednoho papouška nám křičí dva. Fióna je jiná i povahově, ničeho se nebojí, ke každé návštěvě se má, je zvědavá. Zatímco Bárt je bojácný, návštěvy nesnáší (nedej bože, že by ho někdo chtěl vzít na ruku) a hlavně se všeho bojí. 

Bárt měl v bytě v podstatě tři místa, na kterých byl schopen přistát – na rameni, na kleci nebo na gauči. Jaké bylo pro nás překvapení, když Fióna si doletěla na kuchyňskou linku, přistála na misce, která byla na stole, procházela se po garnýži atd. Spousty věcí se od ní Bárt naučil, například přistávat na barové židličce. Takže naši dva papoušci seděli na barové židličce a zvesela spolu křičeli :-)

Pro návštěvy jsou papoušci vítaným zpestřením. Ale ne každý papoušek má k tomu povahu. Fiónka se svojí zvědavostí často skončila návštěvě na hlavě, čechrala jim vlasy a dokonce jedné návštěvě zlikvidovala knoflíky na košili :-)

 

Zpět

Kontakt

Aratingy zlaté

© 2014 Všechna práva vyhrazena.